myanmar-visum-paspoort

Heb ik een visum nodig voor Myanmar?

Reizen is voor mij een van de leukste manieren om mijn tijd in te vullen. Voor mij is het sparen van stempels in mijn paspoort een ware hobby geworden. Voordat je kunt beginnen met je mooie reis dien je wel wat voorbereidingen te treffen. Een van de belangrijkste is toch wel het verzorgen van je visum en daarbij een geldig paspoort.

Heb ik een visum nodig voor je reis naar Myanmar?

Ja! Voor een reis naar Myanmar heb je zeker een visum nodig en je paspoort moet nog minstens zes maanden geldig zijn. Het is in Myanmar nog niet mogelijk om een toeristen visum ‘on arrival’ te krijgen, dus je dient dit vooraf te hebben geregeld.

Hoe kom ik mijn visum voor Myanmar?

Myanmar heeft geen ambassade in Nederlamyanmar-visum-paspoortnd, wil je toch het liefst langs een ambassade dan kan dit in Brussel of Berlijn. De kosten bij de ambassades zijn zo’n €25. Neem je paspoort, pasfoto, kopie van je boekingsformulier en vliegtickets mee naar je afspraak. Natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om het visum te regelen via een commercieel bureau. Het scheelt je tijd omdat je niet zelf langs de ambassade hoeft, maar daarvoor betaal je wel veel extra kosten.

De snelste manier is om je visum online aan te vragen. Online vul je dan al je gegevens in. Ook hier heb je een pasfoto nodig die je in het formulier upload. Je stuurt het op en binnen 72 uur heb je je bevestiging in je email.

Tip: Controleer voor vertrek nog even of je paspoort zes maanden naar terugkomst geldig is. Dan zit je net wat lekkerder in het vliegtuig op weg naar het bijzondere Myanmar!

Bekijk ook eens...

Welke optie wil je aanvragen?

Het begon in Yangon…
Special Stay - verblijf Yangon
x
+

Lees ook...

Wifi en telefonie in Myanmar

14 april 2017
| leuke-weetjes