myanmar-visum-paspoort

visum Myanmar Visum Myanmar en geldzaken

Myanmar-reisinformatie

Met Riksja Myanmar reis je naar plekken die wij het meest intrigerend vinden. Op deze site staan Myanmar-bouwstenen, waarmee je je eigen reis kunt samenstellen. Liever een complete rondreis? Kijk dan bij ons overzicht van individuele Myanmar-rondreizen. Ze zijn gemaakt door ons team van Myanmar-specialisten. Zij hebben veel reiservaring, kennen bijzondere plekken en letten op kleinschaligheid, authenticiteit en comfort. Heb je vragen over een Myanmar-reis met Riksja Myanmar, neem dan gerust eerst even contact op. Op deze pagina vind je informatie over reisdocumenten en geldzaken voor een reis naar Myanmar. Ook krijgen wel eens vragen over de veiligheid in het land, dus daarover ook een korte uitleg.

visum MyanmarVisum Myanmar en paspoort

De beste en snelste manier om een e-visum aan te vragen is via myanmarvisa.com, een online visum. Je hebt een visum nodig en een paspoort dat na aankomst in Myanmar nog zes maanden geldig is. Myanmar heeft geen ambassade in Nederland. Er is wel een consulaat in Breda, maar die kan geen visa verstrekken. De dichtstbijzijnde ambassades zijn Brussel en Berlijn, hier kun je je visum voor Myanmar aanvragen. Als je je visum via een ambassade aanvraagt, heb je je paspoort, een pasfoto en een kopie van je boekingsformulier en vliegtickets nodig. Dit visum voor 28 dagen kost dan €25,00 (exclusief administratie kosten van ca. €2,50 pp).

visum MyanmarVoor meer informatie over het verkrijgen van een Myanmar visum via een ambassade, kun je terecht op de website van de Ambassade in Berlijn.

Voor een visum Myanmar  kun je ook terecht bij een commercieel visumbureau. Zij rekenen bemiddelingskosten, maar wij en onze reizigers hebben goede ervaringen met het online visum.

 

visum Myanmar Geldzaken

In Myanmar betaal je met de Kyat. Een euro is ongeveer 1700 Myanmar Kyat (april 2019). Het is handig om vlak voor je reis de koers van de kyat eens te bekijken, omdat de wisselkoers hevig aan het schommelen is. Een zogenaamde ‘converter’ kan hier bij helpen.

Pinnen & creditcards

In Myanmar kun je op de meeste luchthavens en in de grote steden als Yangon, Mandalay, Bagan en Heho wel pinnen met een internationale bankpas. Je kan nog wat euro’s meenemen mocht het pinnen niet lukken. Dan kun je nog geld omwisselen. Bij aankomst helpt de chauffeur je met het pinnen van je geld zodat je gelijk de lokale briefjes op zak hebt.

visum MyanmarFooien & donaties

Het is niet verplicht om in een fooi te geven in Myanmar, maar dit zal wel erg gewaardeerd worden. Het salaris van het personeel is vaak afgestemd op het ontvangen van fooien. Tien procent van de rekening is gebruikelijk. Ook lokale gidsen en chauffeurs zullen een kleine fooi op prijs stellen. Ook zijn donaties in tempels en kloosters gebruikelijk. Het is dus handig om kleine briefjes Kyat (K100, K200, K500) bij je te hebben als je op pad gaat.

 

visum MyanmarZakgeld

Persoonlijke uitgaven tijdens je Myanmar vakantie zijn sterk afhankelijk van het bestedingspatroon. Reken op ongeveer 20,- euro per persoon per dag voor eten, drinken, fooien, entreegelden (voor zover niet inclusief) en kleine souvenirs. Uiteraard is dit bedrag een schatting. Geld, paspoorten en waardepapieren kun je het beste in een goed afsluitbare koffer of in de kluis van je hotel achterlaten – als die er is. Anders kun je ze onopzichtig bij je houden. Dit is vrij normaal in Myanmar, zelfs huizen en auto’s worden cash betaald. Er zijn vrijwel geen zakkenrollers in Myanmar. Maar je moet natuurlijk wel gewoon op je spullen blijven letten. Verder raden we aan om je belangrijkste documenten te scannen en in een mailbox te zetten die je vanuit het buitenland gemakkelijk kunt bereiken.

 

 

Klik hier voor het Myanmar bouwstenen overzicht