weer Myanmar Lekker weer Myanmar?

Weer Myanmar

Het klimaat in Myanmar is tropisch net als vele andere Aziatische landen. Je kan het hele jaar door in Myanmar rondreizen.

De beste reisperiode is van oktober tot en met februari, omdat het dan het koelst en droogst is. De temperatuur in Yangon is in januari gemiddeld 25°C, in Mandalay is het vijf graden koeler en in de hoger gelegen gebieden rond de 15° C. Van maart tot half mei is het op de meeste plekken echt heet, droog en zijn de wegen stoffig. In Yangon wordt het dan snel boven de 30°C en op de centrale vlakte van Bagan kan het wel 40°C worden. In de heuvels is het dan nog wel aangenaam met temperaturen rond de 25°C. November is de drukste reismaand dus voor een nog authentiekere reis beter om deze maand te ontwijken.

Heb je interesse in een Myanmar-rondreis of onze bouwstenen neem dan contact op met de reisspecialist.

weer MyanmarWeer Myanmar tijdens regenseizoen

Het zogenoemde ‘Green Season’ in Myanmar loopt van half mei tot eind september, de officiële regentijd in het land. Maar eigenlijk een hele goede periode om Myanmar te bezoeken, met een bloeiend, groen landschap en er zijn dan weinig toeristen in het land.

Het klimaat is lekker koel en de meeste regen valt vooral in de kustgebieden, waar je niet komt in deze periode, of aan het einde van de middag. Wij vinden dit daarom de perfecte tijd om dit stukje authentiek Azië te bezoeken. Tijdens de zomermaanden is de gemiddelde temperatuur in de lager gelegen gebieden rond de 28°C.

weer MyanmarIk ga op reis en ik neem mee?

In Myanmar krijg je tijdens je reis te maken met verschillende temperaturen. Wij vinden de volgende items zeker onmisbaar:

 

 

Heeft deze informatie je geholpen?

100,00% vond deze informatie nuttig (gebasseerd op 4 beoordelingen)

1 Star2 Stars
Loading...

 

Klimaat Myanmar

Region Jan Feb Mar Apr May Jun
Myanmar
20
20
25
25
25
30
Region Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Myanmar
30
30
30
25
20
20

Betekenis van de symbolen

zonnig af en toe bewolkt wisselvallig veel regen sneeuw orkaan

 

 

Klik hier voor het Myanmar bouwstenen overzicht
en Myanmar rondreizen overzicht