specialist Myanmar - Rommy

Over Riksja Myanmar

Myanmar specialist

Riksja Myanmar is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van reizigers voor reizigers, geboren uit het idee dat er te weinig flexibel aanbod is voor de avontuurlijke reiziger. Terwijl wij zelf rondreisden, wilden we graag dingen zelf regelen en uitzoeken voor zover dat praktisch was. Maar meer ingewikkelde excursies wilden we wel tevoren regelen. En als we georganiseerd op reis gingen, dan wilden we graag zelf bepalen wat we gingen doen en in welke volgorde.

Riksja Myanmar is net als de andere reissites van Riksja Travel vooral het resultaat van de reiservaringen van eigen mensen. We verkopen díe manier van reizen die we ook zelf leuk vinden: een manier waarop je echt een nieuw land en een bijzondere levenswijze ontdekt. Omdat het vooral individuele reizen zijn, kunnen we gebruik maken van kleinschalige, authentieke hotels en cottages die passen bij het land. Verder vind je bij ons geen grote touringcars, maar reis je met eigen auto, per trein, vliegtuig of soms in een minibus. Vrijheid is voor ons elementair in iedere reis en we organiseren daarom alleen dat wat de klant wenst. Daarbij doen we in de landen ook iets ‘terug’. Wil je meer weten, klik dan door naar: duurzaam reizen.

Deze manier van reizen hebben wij samengebracht in korte Myanmar-reizen van twee tot zes dagen die wij bouwstenen noemen. Met bouwstenen kun je zelf je eigen individuele reis samenstellen. Ook kun je een van onze Myanmar-rondreizen uitkiezen waarbij wij optimale combinaties hebben gemaakt van de verschillende bouwstenen. Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en het Calamiteitenfonds.

specialist Myanmar - RommyRommy Lutgendorff

Bestemmingsexpert Myanmar

Op de lagere school was aardrijkskunde al mijn favoriete vak en de wereldatlas mijn lievelingsboek. Ik kon niet wachten om aan de slag gegaan in de reiswereld en zo ben ik terecht gekomen bij Riksja Travel.
De manier van rondreizen past helemaal bij mij, veel contact met de lokale bevolking zodat je het land écht beleeft. Door onderweg te slapen in kleinschalige accommodaties en te werken met lokale gidsen. Voordat ik het wist zat ik thee te drinken bij de zus van mijn gids in hun geboortehuis op Inle Lake met zelf gebakken Birmese koekjes.

Myanmar heeft meerdere malen veel indruk op mij gemaakt en het is echt een van de laatste pareltjes van Azië, zo puur en het land ademt het boeddhisme. Dat merk je aan haar vriendelijke inwoners en de vele verlaten blinkende tempels en gouden stoepa’s. Zo ontmoette ik een jonge monnik tijdens mijn beklimming van Mandalay Hill, fietste ik helemaal alleen tussen de verlaten ruïnes van Bagan en ontmoette ik de bijzondere inwoners van de Chin State, getatoeëerde vrouwen maar ook een dorpje in de Mon Staat waar mannen hun haren niet knippen en iedereen vegetarisch is.

myanmar specialistTessa Boumans

Bestemmingsexpert Myanmar

Na een reis van vier maanden door Australië had het reisvirus me te pakken. Een baan in het toerisme sprak me aan, maar dan wel op een plek waar ik me echt thuis zou voelen. Toen ik Riksja Travel op internet tegenkwam wist ik het: ‘Dit is een bijzonder bedrijf’. De manier van reizen (individueel, kleinschalig en duurzaam) past helemaal bij mij.

Azië heeft ondertussen mijn hart gestolen. Een echt bijzondere bestemming is Myanmar. Een stukje onontdekt Azië. Waar ik tijdens een reis van geniet is het ontmoeten van lokale bevolking, ondergedompeld worden in de cultuur van een land, proeven van lokale specialiteiten (ik ben gek op Aziatisch eten) maar ook ontspannen op een mooi strand. In Myanmar kan dit allemaal zonder dat je dit al moet delen met veel andere reizigers.

 

Specialist Myanmar lokale agentOnze partner ter plaatse

In Myanmar werken wij met een partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat. Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Myanmar-reis, in goede handen bent.

 

 

 

Reizen met Riksja Travel

 

Riksja Travel is een online reisorganisatie waarbij ruimte is voor avontuur en cultuur in het samenstellen van onze individuele verre reizen. Riksja Travel startte in 2000, aan het begin van het nieuwe millennium. Internet was definitief doorgebroken maar een internetreisbureau was nog een noviteit. We zochten naar een bedrijfsnaam waaronder de nieuwe landensites (te beginnen met Riksja Thailand en Riksja Vietnam) konden vallen. Een naam die associaties oproept met verre reizen en met kleinschaligheid. Die niet staat voor glimmende brochures (die hebben we niet) of voor reizen met overbodige franje (die willen we niet). Een naam die staat voor beleving, respect voor natuur en cultuur, en voor individuele reizen met ruimte voor eigen inbreng. Het werd Riksja Travel, naar het eenvoudige, exotische vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. We hebben nu een team van vele enthousiaste mensen. Jaarlijks zijn via de landenwebsites enkele duizenden reizigers te gast in een van onze bestemmingen. Klik hier voor Riksja Travel.

 

Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact op met een van onze reisspecialisten.
Riksja Myanmar wenst iedereen veel reisplezier in het bijzondere Myanmar.