Myanmar reizen - lokale vrouw

Myanmar reizen - lokale vrouwJe eigen Myanmar-reis samenstellen

Bouwstenen zijn korte individuele Myanmar-reizen van twee tot zes dagen, verspreid door het land. Door ze te combineren kun je je eigen Myanmar-reis samenstellen. Ook kun je een van onze individuele Myanmar-rondreizen uitkiezen; combinaties van bouwstenen die wij goed bij elkaar vinden passen. Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op. Onze ervaren Myanmar-specialisten Rommy en Tessa helpen je graag verder.

Kies je favoriete Myanmar bouwstenen
Voeg de bouwstenen toe aan je reisplan
Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan
Reisschema: Yangon
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 148,- p.p. bij 2 personen

Mingalabar en welkom in Myanmar! Yangon is het startpunt van je Myanmar reis. Een leuke plek om via een Birmees kennis te maken met Birmese rituelen, het eten en het dagelijkse leven.

Bij aankomst brengt onze transfer je naar een comfortabel stadshotel. Met een lokale gids verken je de Shwedagon pagode, doneert eten aan een monnik en proeft de couleur locale op een ochtendmarkt.
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Het begon in Yangon…
Special Stay - verblijf Yangon
x
+

Voeg deze bouwsteen toe aan je Myanmar reis!

Reisschema: Kyaiktiyo nabij Bago
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 329,- p.p. bij 2 personen

Op pelgrimstocht naar één van de heiligste en spiritueelste plekken van Myanmar. De trots blinkende Gouden Rots, bóvenop Mt. Kyaiktiyo. Samen met boeddhistische pelgrims reis je per truck en te voet naar de top van de berg. 

Je logeert in een berghotel op loopafstand van zoemende gebeden, brandende kaarsen en het magische licht tijdens zonsondergang.
verder lezen

 

Reisschema: Hsipaw en Kyaukme in de noordelijke Shan provincie
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 296,- p.p. bij 2 personen

Stiekem onze favoriete Riksja bouwsteen, omdat je ondergedompeld wordt in het lokale leven. Per lokale rijstzak-en-bananen-bus en een gammele trein reis je door het authentieke platteland.

Een lokale gids neemt je mee naar slaperige dorpjes in vruchtbare heuvels, waar nog weinig westerlingen komen. Hier wordt het land bewerkt met de os en de hand. Je kunt zelf een handje meehelpen. ‘s Avonds maak je een lokale curry met noedels en verse ingrediënten van de markt.
verder lezen

Reisschema: Pyin Oo Lwin, nabij Mandalay
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 168,- p.p. bij 2 personen

Een Britse break tijdens je Myanmar reis. Schommel per trein naar een oude Britse post in de bergen. Fiets langs koloniale villa’s en stop voor een high-tea in een Engelse tuin. Pyin Oo Lwin is koel, groen en heeft haar Britse charme behouden.

Een fijne plek om zelf op pad te gaan en even bij te tanken in de frisse bosgeuren van een botanische tuin. De Britten deden dit vroeger al, maar het werkt nog steeds.
verder lezen

Reisschema: Mandalay
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 129,- p.p. bij 2 personen

Dwalen door verlaten koningssteden en zie de zon ondergaan bij de langste houten wandelbrug ter wereld. In Mandalay verblijf je in een pension gerund door een lokale familie. 

Een eenvoudige, maar warme plek waar de Birmese opa of oma vaak nog wel een oude foto met een spannend verhaal heeft.
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Van Mandalay naar koningsstad
Mandalay verblijf met zwembad
Kloosterpicknick in koningsstad - Special stay
Ontdek Monywa en Pakokku
Fietsen in magnificent Mandalay
x
+
Reisschema: Bagan
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 138,- p.p. bij 2 personen

Ontelbare kegelvormige torens die boven de groene bomen uitsteken. Dit is Bagan. Marco Polo beschreef het als een van de mooiste plekken op aarde. Zevenhonderd jaar later wordt dit door veel reizigers nog steeds zo gezien.

Dwaal met een mountainbike over gravelpaden tussen meer dan 3000 eeuwenoude tempels met hier-en-daar een boer die zijn akker omploegt in de schaduw van een stupa. Je overnacht in een comfortabel hotel met zwembad, vlakbij de tempels.
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Trappen door tempelvallei – Bagan
Special Stay Bagan Myanmar
Balloons over Bagan
Pakkoku markten, kloosters en boottocht
x
+
Reisschema: Kalaw naar Inle Lake
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 178,- p.p. bij 2 personen

Dwars door groene heuvels, theeplantages en afgelegen dorpen met kleurrijke bergstammen. Tijdens deze tweedaagse trekking wandel je vanuit de heuvels rond Kalaw naar Inle Lake.

De trekking is goed te doen voor iedereen met wandelbenen en een normale conditie. Je luncht onderweg bij een hilltribe familie en overnacht bij een Birmese familie.
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Op het hilltribepad
Fietsen naar Inle Lake
x
+
Reisschema: Inle Lake
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 204,- p.p. bij 2 personen

Beenroeiers en drijvende tuinen? Klinkt als iets uit een Aziatische legende. Op Inle Lake is dit de dagelijkse werkelijkheid. Vaar met een lokale gids langs huizen op stelten, watertempels en drijvende tuinen.  

Je luncht in een lokaal huis en kunt zelf ook nog even peddelen in een kano. Dat mag gewoon met je handen, want dat beenroeien is knap lastig.
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Peddel langs drijvende tuinen
Slapen op Inle Lake special stay
Pindaya boeddha’s grot
Kookles op Inle Lake
x
+
Reisschema: Mrauk U
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 397,- p.p. bij 2 personen

Verborgen tempels, overwoekerde pagodes en een mystieke zonsopgang. Anders dan in Bagan, heb je hier meer een expeditie-ervaring. Mrauk U is namelijk zó afgelegen dat het alleen per boot en auto te bereiken is.  

Je moet wel wat dieper in de buidel tasten, maar komt dan op plekken waar nog weinig reizigers zijn geweest. Je overnacht in een karakteristieke houten bungalow en dwaalt met een gids door ruïnes van deze verloren stad.
verder lezen

Reisduur: 6 dagen / 5 nachten
Reisschema: Mon en Karen gebied, Zuid Birma
Reissom: € 498,- p.p. bij 2 personen

De Karen en Mon provincies in Zuid Birma zijn nog onontdekt en bieden met hun intrigerende cultuur en een afwisselende natuur, een authentiek stukje Myanmar. 

Je verblijft centraal in Mawlamyine, reist per lokale boot naar Hpa An en tenslotte ga je de Gouden Rots bewonderen.
verder lezen

Reisschema: Ngapali
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 209,- p.p. bij 2 personen

Een kilometerslang zandstrand, wuivende palmen, vers gegrilde vis en de sfeer van het oude Thailand. Ngapali is het tropische toetje van je Myanmar reis. Je verblijft hier in een sfeervolle lodge aan het strand.

Een fijne plek om in helder blauw water te zwemmen, (eindelijk) een boek te lezen en verse kokosnoot-cocktails te drinken, terwijl een ossenkar voorbij sjokt op het strand. Een stukje paradijs zonder poespas.
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Ossenkar op palmboomstrand
Ngapali strand Myanmar special stay
x
+
Reisschema: Inle meer
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 218,- p.p. bij 2 personen

Deze relax bouwsteen is een zonnig alternatief voor ‘De ossenkar op palmboomstrand’ in Ngapali. Als daar het strand gesloten is van 1 juni tot 30 september door het regenseizoen (Green season), dan is de mooie omgeving van Inle Lake de ideale plek om je reis relaxed af te sluiten. Je verblijft in een comfortabel resort met zwembad aan Inle Lake.

Welke optie wil je aanvragen?

Relaxen aan het meer
Relaxen aan het meer - special stay
x
+
1
van
12

Strand in een ander land – bouwstenenmyanmar-reis-strand

Aan het einde van je reis naar de bountystranden van Thailand. Het is goed te combineren met je Myanmar-reis, want de meeste vluchten vanaf Europa vliegen via Dubai, Bangkok of Singapore.

Vooral in de periode juni t/m september is dit een mooie oplossing als je nog graag een stukje strand aan het einde van je Myanmar-reis wilt. De kust van Myanmar is dan letterlijk overspoeld door de moesson. Zie onze mogelijkheden voor strandbouwstenen in Thailand.

x

Verstuur je reisplan