Een Myanmar reis maken is dat veilig?

Wij vinden Myanmar voor reizigers een van de veiligste landen ter wereld. Misdaad gaat niet samen met de boeddhistische cultuur en daarom komen diefstal en berovingen nauwelijks voor. In November 2015 zijn er eerlijke verkiezingen geweest. Hierdoor is dit land met een roerige geschiedenis goed op weg om een democratie te wormyanmar-reis-veiligheidden en wordt de invloed van het militaire regime steeds minimaler.

Als je het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken leest dan schrik je vast want de kaart geeft veel rode gebieden aan. Echter zijn dit vooral de grensgebieden waar geen toeristen komen en waar wij ook geen reizigers heen sturen.  Het klopt dat er in het verleden aanslagen zijn geweest maar de laatste was in juli 2014 en toen ook niet gericht op toeristen. Deze incidenten hebben helaas vaak te maken met interreligieuze spanningen die jammer genoeg overal op de wereld gebeuren.

 

Zelf heb ik al twee keer mogen rondreizen door deze bijzondere bestemming en heb ik mij als vrouw alleen nooit onveilig gevoeld. Zelfs in de afgelegen gebieden rommy-veiligheid-myanmarzoals Mrauk U of in het onbekende Zuid Birma. De mensen in Myanmar zijn zo vriendelijk en behulpzaam zoals je van Azië gewend bent maar misschien hier nog wel extra omdat ze zolang afgesloten zijn geweest.  Ze zijn blij met de toeristen die komen helpen het land verder op te bouwen.

 

 

Wij hebben dagelijks contact met onze lokale agent welke is gevestigd in Yangon. Zij wonen en werken al tientallen jaren in het land en hebben ook de meeste ervaring met het rondreizen. Overal in het land hebben zij een goed netwerk van lokale gidsen in dienst die de betreffende omgeving op hun duimpje kennen. Het is al tijden rustig in het land dus niets staat je in de weg om een mooie reis te mveiligheid-myanmar-reizenaken door dit pure land. Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kun je erop vertrouwen dat je niet alleen voor je reis, maar ook tijdens je Myanmar reis, in goede handen bent.

 

Benieuwd geworden naar onze bouwstenen, kijk dan bij onze Myanmar reizen?

 

Vind je dit artikel leuk? Dan raad ik je zeker aan de volgende te lezen:
Beste reistijd voor Myanmar?
3 op reis: Patrick in Myanmar!
Of ga terug naar het Myanmar reisblog voor al onze artikelen.

Bekijk ook eens...

Myanmar reizen strand

Welke optie wil je aanvragen?

Ossenkar op palmboomstrand – Ngapali
Ngapali strand Myanmar special stay
x

Lees ook...

Bagan monniken

Wat is de beste reistijd voor Myanmar?

5 juli 2016
| inspiratie