Bouw je Myanmar familiereis

Individuele familiereis Myanmar

Met het gezin een reis naar Myanmar maken? Doen! Myanmar is heel puur. Het land is nog niet ontdekt door de massa. Mensen zijn nog oprecht geïnteresseerd en gek op kinderen. Fiets tussen de tempels van Bagan, zie de beenroeiers vanuit de boot of kook je eigen Shan Noodles op het platteland. Wij passen de rondreizen graag aan op reistempo, afstanden en slaapplekken voor je gezin.

Myanmar is vooral geschikt voor kinderen vanaf een jaar of zes. Je kan vanaf deze leeftijd met alle activiteiten mee doen. We hebben een Zomer in Myanmar rondreis samengesteld waarbij je enkele hoogtepunten van Myanmar combineert met het strand in Thailand.

Tip: leuk om te lezen! Familie van Laarhoven is met ons naar Myanmar geweest en heeft hier een verslag van gemaakt.

 

SONY DSCGoed om te weten

Reisperiode
Als je met kinderen reist zit je vaak vast aan de schoolvakanties en in de zomermaanden is het green season in Myanmar. Het ‘Green Season’ de officiële regentijd maar regen valt er bijna niet en er zijn weinig toeristen in het land dus beleef je het land op zijn aller puurst. Wil je je authentieke Azië ervaring in Myanmar combineren met strand in deze periode dan raden we de Thaise stranden.

Reisafstanden
Je reist korte afstanden met een auto of busje met prive chauffeur maar vliegt voornamelijk tussen de bouwstenen. Vluchten van maximaal een uur en dan ben je snel op je volgende bestemming, dus alle tijd om op ontdekking te gaan.

Slaapplekken
Afwisselend slaap je in een comfortabel hotel met zwembad in Bagan of een wat eenvoudiger hotel meer in de sfeer van het land. Vaak zit je wat langer op een plek, zodat je niet steeds hoeft te verkassen. De hotels zijn knus en overzichtelijk. Ze hebben geen tweepersoonskamers, maar voor gezinnen proberen we de kamers altijd naast elkaar te boeken.

Gezondheid
Myanmar is malaria gebied is. Neem dus altijd contact op met een medische instantie die jullie daarin het beste kunnen adviseren. Reis je met hele kleintjes en zoek je een alternatief denk dan eens aan Indonesie of Thailand. Onze collega’s van Riksja Family hebben speciaal voor families familiereizen samengesteld.

Reis je met een baby, houdt er dan rekening mee dat de voorzieningen beperkt zijn. Lokale merken luiers worden verkocht maar poedermelk of potjes kwamen we buiten de hoofdstad niet tegen. Kinderstoelen, speeltuinen en kinderzitjes voor op de fiets kennen ze hier nog niet, maar war je ook komt tijdens je rondreis in Myanmar, je kind wordt op handen gedragen.

Veiligheid
Twijfel je om naar Myanmar te gaan, bel Rommy, Tessa of Kirsten dan om meer te horen over hun ervaringen. Onze collega Lisanne is ook net in Myanmar geweest en heeft een goede blog over veiligheid geschreven.

myanmar-reizen-met-kinderen

Riksja Family: samen de wereld ontdekken

Naast Namibië bieden we nog een groot aantal kindvriendelijke bestemmingen aan. Deze bestemmingen vind je terug op de website van Riksja Family. Riksja Family bestaat uit een team van reizende ouders én reisfanaten. Zij adviseren je uit eigen ervaring over het reizen met kinderen: van baby’s tot tieners.

“Je kinderen laten je met een onbevangen blik naar de wereld kijken. Maar bovenal is contact met de lokale bevolking veel sneller gemaakt. Reizen met kinderen brengt je zo echt dichter bij het land.” – Leonie, bestemmingsexpert Riksja Family