Als je voor 31 maart 2019 naar Myanmar reist dan krijg je van ons een gratis beleving tijdens je rondreis door dit bijzondere land. 

Als je aan Myanmar denkt dan komt toch Bagan, de Swedagon Pagoda, Inle Lake en Mandalay als eerste in je op en dat zijn ook de hoogtepunten van Myanmar, welke je gezien moet hebben. Met deze speciale actie willen wij je deze plekjes laten zien met onze lokale gids maar net even anders en voor niks.

Je krijgt een gratis excursie:

✓ Als je vanaf 8 januari tot 31 maart 2019 bij ons de reis naar Myanmar boekt en dan ook de reis maakt waarbij je dan uiterlijk 15 april terugreist.

✓ Je minimaal Yangon, Mandalay, Bagan en Inle Lake bezoekt

✓ Je reist minimaal 14 dagen in Myanmar (exclusief de internationale vluchten) en het combineert met hotelovernachtingen en de grote transfers.

1. Schwedagon Pagoda Yangon

Samen met een lokale gids word je gelijk ondergedompeld in het Birmese leven. Rond 07:30 uur haalt de gids je op bij je hotel. Samen met hem/haar neem je een taxi naar een wijk bij de Shwedagon pagoda. Net als de Birmezen ontbijt je in een lokaal theehuis met hun favoriete lekkernij mohinga (vissoep). Na het ontbijt verken je een ochtendmarkt, je ziet lokale ambachtslieden aan het werk en leert over het boeddhistische kloosterleven. Daarna wandel je naar de Shwedagon pagoda en brengt zelf een offer bij de pagoda. Rond het middaguur zoekt de gids een schoon lokaal eettentje, waar je tussen de Birmezen noodles en curries kunt eten.

2. Rondje Mandalay Fietsen

Vroeg in de ochtend stap je op de fiets en je gaat de omgeving van Mandalay ontdekken. Buiten de stad fiets je direct het Birmese platteland op waar de boeren aan het werk zijn op het land en de bewoners van de omliggende dorpjes hun dagelijkse dingen doen. Op de weg terug stop je bij een thee shop voor wat lekkere snacks met thee. Rond het middaguur ben je weer terug in Mandalay.

 

3. Bagan en de onbekende tempels…

Na het ontbijt word je opgehaald door je gids voor een tour langs de meer onbekende tempels van Bagan. Je begint met een bezoek aan de levendige markt van de gids krijg je de opdracht om 3 typische snacks van de regio te kopen en natuurlijk ook tijd om je eigen souvenirs te spotten. Dan reis je naar het dorpje Taungbi waar je een oude Koninklijk klooster bezoekt en nog 2 andere minder bezochte tempels. De rest van de dag heb je de gids tot je beschikking en kun je zelf aangeven wanneer je er genoeg tempels hebt gezien. Je kan ook de fiets of e-scooter gebruiken voor deze tour.

4.  Kookles Inle Lake

Onze gids neemt je eerst mee naar een levendige en drukbezochte markt, vol met bedrijvige kraampjes en bonte kleden op de grond. Je gaat op zoek naar lokale producten en onderhandelt met handen en voeten over de prijs, want de meeste Birmezen spreken geen Engels. Wij genoten van onze zelfgemaakte lunch met uitzicht op Inle Lake. Klein groepje met maximaal 6 personen.