Zomer Myanmar reis - Bagan

Waarom je deze zomer écht nog naar Myanmar moet!

Myanmar… dit is echt een bijzondere bestemming! Het land was lange tijd gesloten voor toeristen en is echt een pareltje in de tropen. Je vindt er de ideale combinatie van cultuur en natuur en je kunt er het hele jaar prima rondreizen! In onze zomer is het in Myanmar regenseizoen. Waarom wij toch vinden dat je in onze zomer naar Myanmar moet? We geven je vier redenen!

1. Regenseizoen = Green Season

Ergens naartoe reizen waar het regenseizoen is, klinkt niet als een goed plan. Maar schijn bedriegt! Het regenseizoen is eigenlijk een prima periode om Myanmar te bezoeken. Het landschap is groen en alles bloeit. Het klimaat is lekker koel en de meeste regen valt vooral in de kustgebieden, waar je niet komt in deze periode, of aan het einde van de middag. Wij vinden dit daarom de perfecte tijd om dit stukje authentiek Azië te bezoeken. Tijdens de zomermaanden is de gemiddelde temperatuur in de lager gelegen gebieden rond de 28°C. Niet verkeerd, toch?

2. Wow, dat is een bijzondere bestemming!

Myanmar is de ideale bestemming voor reizigers die iets bijzonders willen zien. Een land waar nog echt iets te ontdekken valt. Natuurlijk heb je er kleurrijke markten en heerlijk eten, zoals op andere plekken in Azië. Toch waan je je hier al snel in een andere wereld met al die gouden koepels, monniken en drijvende tuinen.

Bagan Myanmar vakantie3. En dan die duizenden tempels…

Waar vind je op ongeveer 40 vierkante kilometer meer dan 2000 tempels? Juist, in Myanmar! Om precies te zijn in Bagan. Je kunt er heerlijk fietsen tussen eeuwenoude stoepa’s. Het is echt een mystieke plek, die wat ons betreft net zo bijzonder is als Angkor Wat in Cambodja en de Borobodur in Indonesië. Dus waar wacht je nog op?

4. En niet onbelangrijk … het is er rustiger

Hoewel het regenseizoen dus een meer dan prima seizoen is om Myanmar te bezoeken, kiezen veel reizigers voor een bezoek tussen oktober en februari. De mooiste slaapplekken zitten dan dus ook al snel vol. Het is toch jammer als die bijzondere slaapplek net niet meer beschikbaar is, nietwaar? Want zeg nou zelf: slapen in een houten bungalow vlakbij een stoepa, een sfeervolle, kleinschalige lodge of bij een Birmese familie op het platteland… dat wil je toch gewoon?

Myanmar rondreis - BaganGa op Riksja-zomeravontuur

Hebben we inmiddels je aandacht? Ja? Mooi. We hebben namelijk twee fantastische rondreizen samengesteld (al zeggen we het zelf), waarbij je al over 48 uur in het vliegtuig kunt zitten – iets later mag natuurlijk ook, geen zorg. In twee of drie weken zie je alles (nou ja, oké, bijna alles) wat Myanmar te bieden heeft. Kies voor een toer langs de highlights – denk: Yangon, Mandalay, de tempels van Bagan en het Inle meer – of kies voor een reis van het gebaande pad, waarbij je ook richting Hsipaw reist en gaat hiken door omliggende Shan-dorpjes.

De fijnste slaapplekken en bijzondere activiteiten hebben we eigenhandig geselecteerd en natuurlijk regelen we ook een huurauto voor je, zodat je kunt gaan en staan waar je wilt. Onze lokale collega’s staan 24/7 voor je klaar. Je reist dus zelfstandig, maar met een ingebouwd vangnet. Ideaal!

Bekijk ook eens...

Bagan Myanmar budget reis

Welke optie wil je aanvragen?

Trappen door tempelvallei – Bagan
Special Stay Bagan Myanmar
Balloons over Bagan
Pakkoku markten, kloosters en boottocht
x
Individuele rondreis Myanmar

Welke optie wil je aanvragen?

Peddel langs drijvende tuinen – Inle Lake
Slapen op Inle Lake special stay
Pindaya boeddha’s grot
Kookles op Inle Lake
x

Lees ook...

Ruraal Myanmar - vrouwen

#10 redenen waarom Myanmar

20 januari 2019
| inspiratie