Korte Birmese belevenissen

Myanmar excursies

Myanmar excursiesMet onze Myanmar-reizen ga je in ieder geval fietsen in de tempelvallei Bagan, wandelen langs hilltribes, dwalen door verlaten koningssteden en varen met een lokale gids langs huizen op stelten op Inle Lake.

Naast de Myanmar excursies is er ook ruimte om zelf je dag in te vullen als je de bouwsteen verlengd met een extra overnachting. In de omgeving van Mandalay, Bagan, Inle Lake is nog zoveel meer te ontdekken. Vanaf Mandalay rivercruisen naar Mingun, bezoek Mount Popa, Pakkoku en Pindaya of fiets van Kalaw naar Inle Lake.

Heb je vragen, vraag gerust onze reisspecialisten die Myanmar goed kennen. Geef bij je aanvraag aan welke bouwstenen en excursies je wilt. Je ontvangt van ons dan een vrijblijvend voorstel op maat, desgewenst met vluchten.

Fietsen in magnificent Mandalay

Vroeg in de ochtend stap je op de fiets en je gaat de omgeving van Mandalay ontdekken. Buiten de stad fiets je direct het Birmese platteland op waar de boeren aan het werk zijn op het land en de bewoners van de omliggende dorpjes hun dagelijkse dingen doen. Op de weg terug stop je bij een thee shop voor wat lekkere snacks met thee. Rond het middaguur ben je weer terug in Mandalay.

 

 

excursie Mingun pagodeRivercruisen naar Mingun

De Ayeyarwaddy rivier is de belangrijkste waterweg van Myanmar. Een leuke manier om het rivierleven mee te maken is de korte boottocht naar Mingun. In deze oude koningsstad staan nog een paar ruïnes van tempels en pagodes. De boottocht vanaf Mandalay duurt ongeveer 2 uur (afhankelijk van de stroming). Op de terugweg krijg je een hapje en drankje aan boord, terwijl het rivierleven aan je voorbij gaat. 

bagan-reizen-naar-myanmarOnbekende tempels Bagan

Na het ontbijt word je opgehaald door je gids voor een tour langs de meer onbekende tempels van Bagan. Je begint met een bezoek aan de levendige markt van de gids krijg je de opdracht om 3 typische snacks van de regio te kopen en natuurlijk ook tijd om je eigen souvenirs te spotten. Dan reis je naar het dorpje Taungbi waar je een oude Koninklijk klooster bezoekt.

 

 

 

 

 

mountpopa-myanmar-excursieMount Popa maar dan anders

Vandaag bezoek je Mount Popa vanaf Bagan, de heilige berg van Myanmar. Deze bijzondere berg is een uitgedoofde vulkaan en de Birmezen geloven dat de hier 37 nats wonen, de heilige beschermgeesten. Lunch is inclusief in het Popa Mountain Resort en aan het einde van de middag reis je terug naar Bagan, voor weer een mooie zonsondergang. 

 

 

 

 

excursie lokale markt Pakkoku markten, kloosters en boottocht

Als je vanuit Bagan wat meer van de omgeving wilt zien, dan is een bezoek aan Pakkoku zeker de moeite waard. Samen met de gids en eigen chauffeur bezoek je de Kyauk Gu Ohnmin grot tempel . Onderweg maak je een stop bij een lokale slipper fabriek. Met een eigen boot reis je over de rivier en wordt er een lunch geserveerd.

 

 

 

 

 

 

pindaya myanmar excursiePindaya boeddha’s grot

Bij aankomst op de luchthaven Heho kun je voordat je doorreist naar Nyaung Shwe, Inle Lake of Kalaw ook eerst een bezoek brengen aan Pindaya. Een bijzonder uitstapje naar deze kalkstenen grot met wel 8000 boeddha beelden in allerlei verschillende poses. Op een dag had deze spin de lokale prinses gevangen genomen en verstopt in deze grot. De prins heeft haar toen gered.

 

 

rondreis-myanmar-etenKookles op Inle Lake

Onze gids neemt je eerst mee naar een levendige en drukbezochte markt, vol met bedrijvige kraampjes en bonte kleden op de grond. Je gaat op zoek naar lokale producten en onderhandelt met handen en voeten over de prijs, want de meeste Birmezen spreken geen Engels. Wij genoten van onze zelfgemaakte lunch met uitzicht op Inle Lake.

 

 

 

 

 

Inle lake fietsenFietsen naar Inle Lake

Een auto met chauffeur komt je normaal gesproken ophalen om je naar je hotel bij Inle Lake te brengen. Wij vonden dit een leuke actieve manier om het landschap te ervaren. Je fietst in ongeveer 2 uur tijd, grotendeels downhill en je bagage wordt naar je hotel gebracht. Maak een stop in Heho bij een workshop waar ze Shan papier maken van lokale planten of loop een stukje over de oude rails gemaakt door de Engelsen in de koloniale tijd.

Verstuur je reisplan