Trekking, individuele Myanmar reizen

Op het hilltribepad – Kalaw trekking

Myanmar trekking

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Kalaw naar Inle Lake
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € ,- p.p. bij 2 personen

Met een ervaren gids trek je van Kalaw naar Inle Lake. Hop van hilltribe dorp naar hilltribe dorp langs theevelden, fruitakkers en enthousiast zwaaiende kinderen.

Je wandelt ongeveer zes uur per dag, grotendeels bergaf. Deze Myanmar trekking is niet heel zwaar, maar een goede conditie en wandelbenen maken de tocht een stuk aangenamer. We nemen de zware last van je schouders door je bagage naar Inle Lake te vervoeren. Voor onderweg heb je alleen een dagrugzak nodig. Je overnacht eenvoudig bij een Birmese familie in hun guesthouse.

Overnachten: 1 nacht in het guesthouse van een Birmese familie met gedeelde faciliteiten
Excursie: trekking naar Inle Lake met gids (inclusief slaapzak)
Transport: auto met chauffeur en boot en baggagevervoer
Maaltijden: 1x ontbijt, 2x lunch en 1x diner
  • maaltijden naast het genoemde ontbijt, lunch en diner

  • fooien

Helaas kunnen we dit niet voor je aanvragen

Myanmar trekking - Kalaw naar Inle LakeDag 1 – Myanmar trekking naar Inle Lake

Vanochtend begint de dag vroeg en start je met de gids aan een trekking door groene heuvels. Per transfer ga je naar het startpunt van de route en vervolgens wordt je grote bagage naar je hotel in Nuang Shwe gebracht. Voor onderweg hoef je dus alleen een dagrugzak mee te nemen. In de omgeving van Kalaw wonen al eeuwenlang bergstammen als de Pa O en de Palaung met kleurrijke kleding en zwarte gewaden. Vandaag loop je in totaal ongeveer 6 uur en onderweg stop je bij een lokaal klooster voor een eenvoudige lunch.

Hilltribes onderweg naar Inle LakeNa de lunch wandel je verder door de groene akkers en langs theeplukkers. ’s Avonds kom je lichtelijk uitgeput van de trekking, maar ook van alle indrukken, aan bij het guesthouse van een Birmese familie waar je overnacht. Na een uitgebreide avondmaaltijd zoek je het eenvoudige bedje op. Er wordt een slaapzak geregeld en een matje zodat je je op kan laden voor de volgende dag.

Dit is één van de populairste Myanmar trekkingen, vandaar dat je in het hoogseizoen niet als enige aan het lopen bent. Deze trekking is voor iedereen goed te doen. Het is vooral heuvelachtig zonder steile beklimmingen. Als je graag van de gebaande paden af wilt en in goede conditie hebt, dan is een off te beaten 3 daagse trek ook mogelijk. Vraag de reisspecialist naar de mogelijkheden.

Trekking MyanmarDag 2 Myanmar trekking – aankomst bij Inle Lake

De volgende ochtend word je al vroeg wakker door de bedrijvigheid van je gastfamilie. Vandaag loop je in 6 uur tijd voornamelijk naar beneden. Het grote meer ligt tussen de heuvels en je ziet van bovenaf de drijvende tuinen liggen. Een motorboot brengt je aan het einde van de middag naar je verblijf in Nyaung Shwe, aan de rand van Inle Lake. Onderweg spot je waarschijnlijk een beenroeier op één van de vele bootjes. Deze trekking is in de zomermaanden wat intensiever, door het regenseizoen kunnen de paden soms wat glibberig zijn.

Het is ook mogelijk om een 3-daagse trekking te regelen dan wandel nog meer van de gebaande paden en slaap je bij een andere familie. Ook kunnen we vanuit Kalaw een dagje wandelen organiseren waarbij je ook een stukje met een lokale trein reist! Laat maar weten waar je voorkeur naar uitgaat?

Reiziger Inge aan het woord:

“De 2 daagse trekking van Kalaw naar het Inle lake met overnachten bij de locals was voor ons het hoogtepunt. Zelfs ondanks de regen een onvergetelijke ervaring. Schoenen drogen op bierflesjes rond de vuurplaats zodat we ’s morgens weer met droog schoeisel verder konden om maar eens een detail te noemen.”

Helaas kunnen we dit niet voor je aanvragen

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Helaas kunnen we dit niet voor je aanvragen

Fietsen naar Inle Lake

.

Reissom: € ,- p.p. halve dag bij 2 personen
Inbegrepen: auto met eigen chauffeur en fiets

Een auto met chauffeur komt je normaal gesproken ophalen om je naar je hotel bij Inle Lake te brengen. Wij vonden dit een leuke actieve manier om het landschap te ervaren. Je fietst in ongeveer 2 uur tijd, grotendeels downhill en je bagage wordt naar je hotel gebracht. Maak een stop in Heho bij een workshop waar ze Shan papier maken van lokale planten of loop een stukje over de oude rails gemaakt door de Engelsen in de koloniale tijd.

Helaas kunnen we dit niet voor je aanvragen

Olifantenkamp Kalaw

Reissom: € 110,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: .

Wij hebben dit nog vrijwel nooit op zo’n integere manier meegemaakt elders in Azië. Met een gids ga je de jungle in, waar je de mahout en z’n olifant ontmoet. Met flinke kaplaarzen en een schort voor scrub je de dikke huid van de olifant en voer je haar bananen-uit-het-vuistje.

Het olifantenkamp is het eerste duurzaam toeristische project in Myanmar. Naast de verzorging van de olifanten, plant je een boom en krijg je zelf ook een welverdiende lunch (mét junglezicht). Laat mij weten of je dit kamp wilt bezoeken dan regelen wij dit tijdens je verblijf in Kalaw.

Welke optie wil je aanvragen?

Op het hilltribepad – Kalaw trekking
Fietsen naar Inle Lake
Olifantenkamp Kalaw
x

Jouw koffer bevat nu:

Loikaw en langnekvrouwen

Aanbevolen bouwstenen