Myanmar combineren met Thailand strand

Bountybomen op koraaleiland

Myanmar Zuid-Thailand - eiland Koh Raya

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Ko Raya
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 295,- p.p. bij 2 personen

Wil je eindelijk het boek uitlezen waar je al zo lang geleden aan begonnen was en wil je dat graag op een klein, rustig eiland doen? Ga dan naar het eiland Ko Raya net ten zuiden van Phuket.

Als je vooraf in Phuket verblijft word je opgehaald en naar de pier gebracht voor de overtocht per speedboot naar Raya in 45 minuten. Je verblijft drie nachten in een comfortabele houten bungalow met airconditioning (alleen 's avonds/'s nachts aan) inclusief ontbijt. De kleine baai voor de deur van je accommodatie is als een tropisch zeeaquarium. Je zult verbaasd zijn over de wondere onderwaterwereld waar je je ineens in bevindt als je alleen maar je hoofd onder water steekt. Een ideale plek voor een introductieduik of een PADI Open Watercursus. Naast witte poederstranden, een heldere zee met onaangetaste koralen en kokospalmen is hier niet veel te doen, 'verplicht' relaxen dus. Ook het vervoer terug naar Phuket is inbegrepen.

Overnachten: 3 nachten in een sfeervolle bungalow
Excursie: geen
Transport: per minibus en speedboot van Phuket naar Ko Raya
Maaltijden: 3x ontbijt
  • maaltijden naast het ontbijt

  • excursies

  • fooien

Myanmar Zuid-Thailand Ko RayaDag 1 – Aankomst Ko Raya

Vandaag maak je de Myanmar Zuid-Thailand reis. Vanaf de luchthaven op Phuket word je opgehaald en per minibus naar de pier gebracht. Vanaf hier vertrekt de speedboot naar Ko Raya voor een overtocht van ongeveer 45 minuten. De bungalowtjes waarin je verblijft, liggen op een heuvel met uitzicht op zee. Nadat je je hebt geïnstalleerd in je bungalow kan het relaxen beginnen. Hét snorkelstrand van het eiland (en eigenlijk van de hele omgeving) ligt pal voor jouw deur, evenals het splinternieuwe zwembad. Voor een lekkere lunch hoef je niet op zoek, het restaurant biedt volop keus.

Tip:

Haal voor een paar Baht per dag een snorkel bij het winkeltje en bespreek onder genot van een tropische cocktail welke vissen je hebt gezien. Word je helemaal enthousiast van het onderwaterleven, loop dan even langs bij de duikschool naast het strand om te vragen naar de mogelijkheden.

Ko Raya, snorkel funDag 2 en 3 – Ko Raya, verblijf

Begin de dag met een frisse duik in de zee. Dit is hét moment dat de meeste felgekleurde vissen in de baai rondzwemmen en de boten vanaf Phuket met duik- en snorkel liefhebbers nog niet zijn gearriveerd. Het ontbijt zal je hierna nog lekkerder smaken. In ongeveer 10 minuten wandel je naar het grotere Batok Beach met hagelwit poederstrand. Dit is echt wat je noemt een bounty strand. Een ander leuk strand is Siam Beach. Hier heb je een paar strandbars en kun je je laten masseren. Je wandelt over zandpaden en je zal hooguit een heel enkele trekker tegenkomen want verkeer is er verder niet. Als je wilt kun je een (introductie-) duik maken. Het verblijf op Ko Raya kunnen we desgewenst voor je verlengen als je je brevet wilt halen.

Zuid-Thailand strand, Myanmar reisDag 4 – Ko Raya, vertrek

Op de vierde dag word je teruggebracht de luchthaven van Phuket. De ferry van Ko Raya naar Phuket vertrekt rond de middag. Je vliegt vanaf Phuket rechtstreeks terug naar Bangkok om hier over te kunnen stappen op de vlucht terug naar huis. Let er wel op dat je binnen 24 uur na je laatste duik NIET mag vliegen. Wij raden aan om aan het einde van je reis nog een nacht (of meerdere) in Bangkok te verblijven, waar je op de internationale vlucht terug naar huis stapt.

Verstuur je reisplan