MraukU Myanmar reizen

Expeditie: Mrauk U

Myanmar Mrauk U

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Mrauk U
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 430,- p.p. bij 2 personen

Ver weg van de bewoonde wereld dwalen door overwoekerde tempelcomplexen. De verloren stad Mrauk U Myanmar is meer dan 400 jaar oud en zo goed bewaard gebleven, dat het waarschijnlijk als eerste Birmese site op UNESCO's Werelderfgoedlijst komt te staan. Het was toen één van de belangrijkste en rijkste handelssteden van Azië en dreef ook volop handel met ons kikkerlandje. Het werd zelfs vergeleken met de rijkdom en handelsgeest van Amsterdam. Een bizar idee als je nu door de verlaten gebouwen dwaalt.

Je overnacht in een karakteristieke bungalow vlakbij de tempel ruïnes. Met een gids verken je de omgeving. Hij kan je ook nog meenemen naar afgelegen Chin dorpjes waar de vrouwen met getatoeëerde gezichten wonen.

Overnachten: 3 nachten in een houten bungalow in Mrauk U
Excursie: excursie per auto met gids naar Mrauk U en terug naar Sittwe met een lokale boot
Transport: auto met chauffeur en lokale boot
Maaltijden: 3x ontbijt
  • maaltijden naast het ontbijt

  • entreegelden Mrauk U

  • fooien

Myanmar Mrauk U - levendig dorpjeDag 1 – Expeditie naar Myanmar Mrauk U

Je vliegt eerst naar Sittwe aan de westkust van Myanmar. Bij aankomst wordt je opgehaald door je gids die je met auto en chauffeur naar Mrauk U brengt. Een route met onderweg uitzicht op groene rijstvelden en de rivier. Als er voldoende tijd is maak je stops in kleine dorpjes en bezoek je een oud klooster. Als je dichterbij Mrauk U komt bezoek je de Mahamuni Pagode en de Vessali ruïnes, een oud koninkrijk.

Aan het einde van de middag arriveer je in Mrauk U en verblijft hier in een knusse houten bungalow vlakbij de stoepa’s.

dwalen door tempelsDag 2 – Ontdek de ruïnes van Myanmar Mrauk U

Wat Mrauk U Myanmar anders maakt dan bijvoorbeeld Bagan is dat je hier nog vrijwel niemand tegen komt als je ronddwaalt tussen de ruïnes. Als een soort ontdekkingsreiziger verken je Boeddha’s en stoepa’s verstopt en begroeid. Dit alles ligt tussen dorpjes in het echte Birmese plattelandsleven; het vee graast tussen de tempels en de rijstvelden worden bewerkt in een omgeving waar geen elektriciteit is. Wij kwamen helemaal tot rust tijdens de zonsondergang, toen de lucht roze kleurde en de mist een mystiek sfeertje bracht.

Wij hebben ’s avonds heerlijk gegeten bij ons hotel waar de kip curry goed smaakte.

mrauk-u-myanmar-rommy

Na het ontbijt word je door de gids opgehaald en reis je per lokale boot, over de Lay Myo rivier naar de nabijgelegen Chin staat. Eén van de meest afgelegen gebieden van Myanmar. Samen met de gids leer je meer over de cultuur van de Chin. Vooral de oudere vrouwen vallen op doordat hun gezicht getatoeëerd is. Sinds de jaren 50 is het verboden, maar daarvoor werd dit bij jonge meisjes gedaan om ze te beschermen tegen omringende stammen.

Of je besteed de hele dag in Mrauk U dan heb je echt genoeg tijd om nog meer pagodes te ontdekken. Je verblijft nog een nacht in Mrauk U.

Vraag ons naar de mogelijkheden, meerkosten voor bezoek aan Chin dorpjes zijn ongeveer € 100,- per persoon.

Dag 4 – Vertrek per boot van Mrauk U naar Sittwe

Na een uitgebreid ontbijt met noedels of toch maar een lekker eitje vertrek je rond 07:00 uur ’s ochtends met de lokale boot terug naar Sittwe. Hier kom je net na de middag aan en vlieg je naar je volgende bestemming. Wil je deze bouwsteen iets goedkoper maken dan kunnen we een ander meer standaard hotel hier rekenen en dat scheelt ongeveer 40,- euro per persoon.

Door de binnenlandse vluchten kun je beter voorafgaand aan deze expeditie aan het Ngapali strand verblijven, anders heb je namelijk twee prijzige binnenlandse vluchten nodig.