Individuele rondreis Myanmar

Peddel langs drijvende tuinen – Inle Lake

Myanmar Inle Lake

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Inle Lake
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € ,- p.p. bij 2 personen

Dorpen op palen, drijvende tuinen en beenroeiers die hun visnetten binnenslepen op een gigantisch meer tussen de bergen. Inle Lake wordt door veel reizigers gezien als het hoogtepunt van hun reis (samen met Bagan). Het kan er, voor Birmese begrippen, druk zijn. Wij regelen een privé-boot en gids, zodat je ook de rustigere plekken van het meer ziet. Je luncht in een lokaal huis tussen de rijstvelden en je peddelt zelf ook nog even rond op het meer.

Je overnacht in een kleinschalig verblijf in Nyaung Shwe. In dit levendige dorp aan de noordelijke rand van Inle Lake hangt zowaar een laidback reizigerssfeer met restaurants en barretjes, die je in de rest van Myanmar vrijwel niet tegenkomt. Maar er lopen ook koeien over straat, het blijft tenslotte Myanmar.

Overnachten: 2 nachten in kleinschalige lodge
Excursie: Inle lake boottocht met Engelssprekende gids, kanoën en lunch in lokaal huis
Transport: transfer bij aankomst
Maaltijden: 2x ontbijt
  • maaltijden naast het ontbijt

  • transfer bij vertrek

  • fooien

Helaas kunnen we dit niet voor je aanvragen

Myanmar Inle LakeDag 1 – Nyaung Shwe, aankomst

Bij aankomst op de luchthaven Heho is het nog 45 minuten rijden naar Nyaung Shwe. In dit levendige dorp aan de noordelijke rand van Myanmar Inle Lake hangt een ontspannen reizigerssfeer, wat vrij uniek is in Myanmar. Nyaung Shwe is een plek waar je doorheen kunt wandelen op zoek naar een restaurantje en waar je ’s avonds ook nog eens een drankje kunt doen. Maar tegelijkertijd is dit ook een plek waar je op de markt vrouwen in klederdracht ziet en waar koeien over straat lopen.

Je verblijft hier in een kleinschalige lodge met maar een paar kamers en kamers met een comfortabel bed, airco en eigen faciliteiten.

Inle lakeDag 2 – Boottocht op Myanmar Inle Lake met gids

Vandaag ga je een hele dag het meer op. Onze gids komt je rond 09:00 uur ophalen, waarna je naar de steigers gaat en in de boot stapt. De gids is geboren op Inle Lake en weet precies welke plekken interessant zijn. Vanaf Nyaung Shwe is het bijna 30 minuten varen voordat je echt op Inle Lake bent.

Je vaart langs beenroeiers en door dorpen op palen. Als je het leuk vindt, bezoek je een paar oude vrouwtjes die Cheroots (Birmeses sigaren) aan het draaien zijn en zie je hoe ze zijde maken van een lotusbloem. Je vaart door naar de drijvende tuinen waar tomaten en fruit worden verbouwd. Dit ingenieuze systeem van tuinen dobbert op en neer met de hoogte van het water. Met een bamboestok worden ze vastgebonden, zodat ze niet wegdrijven.

Inle Lake Myanmar: huizen op palenTegen de middag ga je lunchen in een lokaal huis tussen de rijstvelden. De shan noodles smaakten erg goed en het was een waar feestmaal met ook de tempura erbij (gefrituurde groentes). Na de lunch ligt er een lokaal bootje voor je klaar inclusief beenroeier. Hier komen geen motorbootjes en peddel je kriskras door een klein dorpje waar de mensen de dag afsluiten en kindjes aan het spelen zijn. Uitgepeddeld? Dan stap je aan boord van het motorbootje en vaar je terug naar Nyaung Shwe.

’s Avonds gingen wij naar Moon Flower voor een welverdiende pasta. Het is geen Italië, maar na alle rijst en noodles smaakte het verrukkelijk.

meehelpen met handwerkenDag 3 – Nyaung Shwe, vertrek

Vanuit Nyaung Shwe regel je gemakkelijk zelf een taxi naar de luchthaven van Heho en vlieg je naar Ngapali om te relaxen op het strand. Of je vliegt terug naar Yangon voordat je naar huis vliegt.

Myanmar Inle Lake is een leuke plek om nog een nachtje langer te blijven. Zo kun je een nacht op het meer slapen (zie onderaan onze special stay). Ook bieden hebben we een relaxed verblijf in een resort aan het meer.

Je kan je verblijf hier ook verlengen met een extra nacht. Kijk hier voor meer Birmese belevenissen.

Helaas kunnen we dit niet voor je aanvragen

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Helaas kunnen we dit niet voor je aanvragen

Slapen op Inle Lake special stay

Reissom: € ,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: 1 nacht in een houten bungalow op stelten in Nyaung Shwe inclusief ontbijt, aankomsttransfer, boottocht met Engelssprekende gids, kanoën en lunch in een lokaal huis

Overnachten in een houten bungalow op stelten. Op Inle Lake hebben we een aantal sfeervolle accommodaties gevonden die in de stijl van de dorpen op het water zijn gebouwd. Als je hier verblijft, word je na je verblijf van 2 nachten in Nyaung Shwe per boot met bagage-en-al naar deze bijzondere accommodatie gebracht. Leuk om het leven op het meer een dag mee te maken en even helemaal tot rust te komen aan het water. We raden aan om hier maar 1 nacht te verblijven, omdat je gebonden bent aan je accommodatie en je verder niet heel veel kan doen.

Helaas kunnen we dit niet voor je aanvragen

Pindaya boeddha’s grot

Reissom: ,- p.p. hele dag bij 2 personen
Inbegrepen: vervoer met eigen chauffeur en gids

Bij aankomst op de luchthaven Heho kun je voordat je doorreist naar Nyaung Shwe, Inle Lake of Kalaw ook eerst een bezoek brengen aan Pindaya. Een bijzonder uitstapje naar deze kalkstenen grot met wel 8000 boeddha beelden in allerlei verschillende poses. Ze weten niet precies waarom de eerste Boeddha’s werden geplaatst maar er is wel een legende van de spin. Op een dag had deze spin de lokale prinses gevangen genomen en verstopt in deze grot. De prins heeft haar toen gered.

Helaas kunnen we dit niet voor je aanvragen

Kookles op Inle Lake

Reissom: € ,- p.p. halve dag bij 2 personen
Inbegrepen: transfers, kookles en uitgebreide eigengemaakte lunch

Je bent een fan van Aziatisch eten en niets is leuker dan zelf de gerechten te kunnen bereiden. Onze gids neemt je eerst mee naar een levendige en drukbezochte markt, vol met bedrijvige kraampjes en bonte kleden op de grond. Je gaat op zoek naar lokale producten en onderhandelt met handen en voeten over de prijs, want de meeste Birmezen spreken geen Engels. Terug in de keuken vertelt de chef hoe je de verschillende producten het beste kunt bereiden. Wij genoten van onze zelfgemaakte lunch met uitzicht op Inle Lake.

Welke optie wil je aanvragen?

Peddel langs drijvende tuinen – Inle Lake
Slapen op Inle Lake special stay
Pindaya boeddha’s grot
Kookles op Inle Lake
x

Jouw koffer bevat nu:

Loikaw en langnekvrouwen

Aanbevolen bouwstenen