Bagan monniken

Wat is de beste reistijd voor Myanmar?

beste-reistijd-myanmar-reizigers

Je kan het hele jaar door, naar Myanmar reizen maar wat is dan de beste reistijd? De beste reisperiode is als je rekening houdt met het weer van november tot en met februari.  Het is dan de koele en droge periode met temperaturen tussen de 25° en 30° graden en bijna geen regen. Maar vooral in november en februari gaan veel andere reizigers op pad. Het kan dan drukker zijn bij de bekende bezienswaardigheden en vooral de twee weken in februari tijdens het Chinese Nieuwjaar. Beschikbaarheid van de accommodaties is dan wat lastiger.

Wij adviseren daarom in ieder geval, als het kan, tijdens deze twee maanden niet te reizen omdat Myanmar haar authenticiteit verliest in de grote plaatsen. In oktober en december, als je voor kerst weer terug bent, is het al veel rustiger en ook in januari. Vanaf maart tot half mei is het op de meeste plekken echt heet en droog. In Yangon wordt het dan snel boven de 30° graden en in Mandalay en Bagan kan het wel 40° graden worden. In de heuvels rond Inle Lake en de Noordelijke Shan Staat blijft het aangenaam rond de 25° graden.

beste-reisperiode-myanmar

 

Het zogenoemde ‘Green Season’ in Myanmar loopt van half mei tot eind september. Dit is de officiële regentijd maar eigenlijk is het een hele goede reisperiode om Myanmar te ontdekken. Het landschap staat in bloei waardoor het heel groen is en er zijn bijna geen andere reizigers..  Het klimaat is lekker koel, er valt wel wat regen maar dit is met name in de kustgebieden. Daarom is het Ngapali strand gesloten in deze periode. Je kunt daarvoor prima uitwijken naar de Thaise stranden.

 

Wij vinden dit daarom de perfecte tijd om dit stukje puur Azië te bezoeken. Je zult je echt een ontdekkingsreiziger voelen en de Birmezen zijn zo blij dat ze in deze laagseizoen maanden ook nog een zakcentje kunnen verdienen. Tijdens onze zomermaamyanmar-klimaat-regennden is de gemiddelde temperatuur rond de 28° graden en is het vaak ook last minute nog te bezoeken. Dit als de andere populaire landen in Azië zoals Thailand, Vietnam en Indonesië al vol aan het raken zijn.

 

Wil je meer lezen over het weer in Myanmar, kijk dan verder op onze klimaat pagina. Of wellicht wil je aan de slag met de reisplannen, kijk dan bij onze Myanmar reizen.

Vind je dit artikel leuk? Dan raad ik je zeker aan de volgende te lezen:
3 op reis: Patrick in Myanmar!
Een Myanmar reis maken, is dat veilig?
Of ga terug naar het Myanmar reisblog voor al onze artikelen.